Alternativene har forsvunnet!

Høylytt gospel runger ut av Credokirken på Øvre Kråkenes. Mannen som skal hylles med konsert er den avdøde Andrae Crouch, Michael Jacksons gamle samarbeidspartner.

Av Silje Kulleseid, Januar 2016

 

– Jeg har hatt en drøm om et prosjektbasert gospelkor for folket. Man trenger ikke å gå på audition, og alle kan være med, sier mannen bak Gospel Explosion.

Første korøvelse fant sted mandag kveld i Credokirken på Bønes, tidligere kjent som Levende Ord Bibelsenter Bergen.

Drøyt femti menn og kvinner mellom 25–50 dukket opp og i samarbeid med stiftelsen Skjærgårdsgospel, som jobber aktivt for å sette kristenmusikken på agendaen, er dette et prosjekt med en avsluttende konsert.

Et alternativ for flere

Flere rakk opp hånden da dirigent Leif Skaug spurte om noen hadde sunget i kor tidligere.

– Jeg hører at flere er veldig flinke til å synge her, og det er gøy.

Han forteller til BA at det har blitt et gap mellom Ten Sing, og kor for godt voksne i den kristne korverden. De som ikke har et kristent kortilbud er gjerne mennesker i 25–30 års alderen.

– Koralternativene for denne alderen har forsvunnet. Vi har selvsagt Oslo Gospel Choir og Stavanger Gospel Company, men det er få andre alternativer, sier Skaug.

Drøm i oppfyllelse

Kristin Skulstad var en av dem som deltok på øvelsen tidligere denne uken.

– Jeg ble positivt overrasket da jeg så at vi skulle synge gospel, og ikke bare være publikum for noen råflinke gospelartister, sier Skulstad til BA.

Hun forteller videre at hun alltid har likt å synge, og at hun blir giret av å se store flotte gospelartister på scenen. Det er liten drøm som går i oppfyllelse å få lov til å være med å synge selv, og hun gleder seg til den avsluttende konserten, forteller hun.

Hyller legenden

Under Gospel Explosion-konserten 13. februar er det altså den amerikanske gospellegenden, låtskriveren og pastoren, Andraé Crouch, som skal hylles. Mannen, som døde 8. januar i fjor, ble innlemmet i Gospel Music Hall of Fame i 1998 skrev både salmer, tradisjonell gospelmusikk, pop og R & B, men hadde gjennom hele karrieren sitt ståsted i kirkemusikken. Derfor er han også høyt verdsatt i kristne miljøer. Grammy-grossisten fra San Francisco koret også på den ikoniske Michael Jackson-hiten «Man in The Mirror». Han dirigerte også koret på Madonnas «Like A Prayer» og både Paul Simon og Elvis har covret Crouchs låter.

To soloartister blir med

På den avsluttende konserten blir artistene Ole Børud og Ingelin Reigstad Norheim med som solister. Begge har erfaring fra Oslo Gospel Choir, Børud har vært med i Gospel eExplosion før, og synes det er hyggelig å komme tilbake igjen.

– Jeg liker det brennende konseptet til Leif Skaug, det er gøy og gir en god musikalsk opplevelse, sier Børud. Ingelin gleder seg til å høre koret, og å synge sammen med dem.

– Jeg tror dette vil låte knallbra! Her kan vi bli kjent med nye mennesker fra hele regionen som deler samme lidenskapen, sier hun til BA.

Powered by Cornerstone